Comunicat de presa 04.10.2017- "Ziua Nationala a Produselor Agroalimentare Romanesti"

ZIUA NAȚIONALĂ A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI

 

Începând din acest an, vom sărbători la 10 octombrie "Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești".
Având în vedere dezvoltarea acestui concept de produs național, concept care se dezvoltă tot mai pronunțat în țările membre ale Uniunii Europene, care are scopul de a stimula consumul de produse autohtone, Parlamentul României prin Legea 168/2017 care modifică și completează Legea 18/1991 republicată, instituie data de 10 octombrie ca fiind ziua națională a produselor agroalimentare ramânești.
Prin produs național se înțelege a fi acel produs agroalimentar, obținut în proporție de 100 % pe teritoriul național, atât produsele agricole ca și materie primă cât și ca loc de procesare al acestora.
Se impune un astfel eveniment pentru a aduce câtuși de puțin în atenția consumatorilor importanța alegerii de pe rafturile magazinelor sau de pe standurile din piețele agroalimentare a produselor agricole produse de fermierii noștri și procesate în unități de producere ale cărui personal lucrativ sunt cetățeni români.
Obiectivul acestui demers este de a promova produsele românești, de a stimula consumul acestora și nu în ultimul rând acela de a stimula economia națională prin menținerea unui circuit financiar național.
La 10 octombrie, să consumăm cu prioritate produse agroalimentare românești.

Director executiv,
dr. ing. Nicolae HODIŞAN