COMUNICAT DE PRESA

 

Oradea,

22 octombrie 2015

 

DEZBATERI LA NIVEL INALT CU CRESCATORII DE ANIMALE

                                                                                            

Ca urmare a mai multor sesizari privind nelamuriri din partea membrilor asociatiilor crescatorilor de animale si a unor persoane fizice si juridice care desfasoara activitati de crestere a animalelor, in ceea ce priveste amenajamentele pastorale, a drepturilor si obligatiilor ce le revin privind pasunatul si utilizarea rationala a pasunilor, Directia pentru Agricultura Bihor, impreuna cu institutii din subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Oficiul de Studii Pedologice Bihor; Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare – Filiala Bihor, organizeaza o intalnire cu reprezentati ai asociatiilor crescatorilor de animale precum si cu reprezentanti ai asociatiilor urbariale si composorate, vineri, 23 octombrie 2015, ora 10, la Casa de Cultura a Municipiului Oradea, P-ta Regele Ferdinand, nr. 4 (Sala Florica Ungur).

La aceasta intalnire am invitat presedintele Asociatiei Nationale a Crescatorilor de Animale, dl. Dr. Frânc Claudiu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Agricultura Ecologica, dl Dr.ing. Fitiu Avram precum si presedintii Asociatiilor Judetene din judetele invecinate pentru a ne impartasi din experientele dansilor.

Ne dorim ca in urma acestei intalniri sa putem lamuri o parte din multitudinea de probleme cu care se confrunta crescatorii de animale precum si deschiderea unor noi viziuni privind posiblitatile acestora de a accesa fonduri din noul Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

                    

 

 DIRECTOR EXECUTIV

Dr.ing. Nicolae HODISAN