TÂRGUL LOCURILOR DE MUNCĂ ÎN AGRICULTURĂ, DIN CADRUL PROIECTULUI ALTERAGRI – COD ROHU426

COMUNICAT DE PRESĂ

TÂRGUL LOCURILOR DE MUNCĂ ÎN AGRICULTURĂ, DIN CADRUL PROIECTULUI ALTERAGRI – COD ROHU426

”SPRIJINIREA ECONOMIEI LOCALE PRIN ÎNCURAJAREA UTILIZĂRII ALTERNATIVE A PRODUSELOR AGRICOLE”

Direcția pentru Agricultură Județeană Bihor organizează al doilea târg al locurilor de muncă din agricultură, marți 5 decembrie 2023, începând cu ora 9:00, în incinta Facultății de Protecția Mediului, de pe Bd. Magheru, din cadrul Universității Oradea. Târgul face parte din calendarul de evenimente din cadrul proiectului ALTERAGRI – cod ROHU426 – ”Sprijinirea economiei locale prin încurajarea utilizării alternative a produselor agricole”.

Lider de proiect este Direcția pentru Agricultură Județeană Bihor, iar parteneri sunt Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Bihor - OSPA, respectiv Fundația de Interes Public ”Știință pentru mediu” Tudomány a Kőrnyezetünkert Kőzhasynú Alapitvány din Debrecen, Ungaria - TUDKA.

Perioada de implementare a proiectului este 1 mai 2021 – 31 decembrie 2023.

Bugetul total al proiectului este 1.697.320,00 euro (din care 1.427.422 euro din FEDR și 251.898 euro din cofinanțare națională).

Obiectivul general al proiectului este revitalizarea și sprijinirea viabilității economice a profesiilor și tehnologiilor agricole tradiționale din regiunea Programului – cum ar fi cânepa în Ungaria, respectiv lâna și alte plante tehnice în România.

La acest târg vor participa 10 companii din județul Bihor care activează și fac angajări în agricultură. De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi prezenți reprezentații A.J.O.F.M. Bihor, care vor oferi informații și consiliere pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în agricultură. Participarea companiilor la acest târg este gratuită.

Proiectul ALTERAGRI – cod ROHU426 – ”Sprijinirea economiei locale prin încurajarea utilizării alternative a produselor agricole” este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Weuropean de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria.


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.

Attachments:
Download this file (INVITATIE TARG.pdf)INVITATIE TARG.pdf[ ]489 kB